– It can only go uphill from here-

Ledig dag idag som sagt och hur mycket man än gillar att vara ledig och ha lite extratid med barnen så ja, vad ska man säga…?! Så är det också rätt skönt att veta att imorgon blir det jobb igen!

Lillan har vaknat en del på nätterna pga av sin hosta vilket leder till en trött liten tjej under dagen- det plus att hon har en otroligt stark vilja och envishet gör att man flera gånger under dagen får bita sig i läppen och långsamt räkna till 10…och till följ av rethosta och dålig sömn blev det en powernap på soffan för henne. Bra eller dåligt? Dåligt kan jag ju nu konstatera i efterhand! Det va ingen glad tjej som vakna i eftermiddags och skrik och gråt i 40 minuter tär på psyket faktiskt. Man försöker trösta, krama och förstå vad som händer men tillslut får man bara kasta in handduken och känna sig besegrad…av en 2-åring!

Jag vet att typ alla småbarnsföräldrar har det ungefär såhär- jag är inte ensam om detta eller unik! Men sen ”måste” man ju också skriva att man älskar sina barn och att dem är så himla gosiga och mysiga också. Ja, det är dem! Men dem är också ibland skitjobbiga! Det måste man väl få skriva eller säga?! Det ena utesluter ju inte det andra!

Undrar om det bara är jag som kan känna mig nedbruten och besegrad av barnen- rent psykiskt- eller känner alla så? Kan vi inte bara enas om att det är ok- att känna sig besegrad, att känna sig psykiskt trött efter att barnet/barnen skrikit nonstop i 40 minuter, att tycka att dem är skitjobbiga (utan att behöva känna sig tvingad att säga hur underbara de är också i samma mening…)

Ja, ett litet sidospår där för det va egentligen inte detta jag skulle komma in på- eller ja- delvis kanske. Ville bara mest skriva att min lediga dag blev sådär, att mina öron ringer, att jag startat en massa projekt idag som kommer bli himla bra och att min mobil har dött! Inte laddats ur utan dött. Denna gången är jag helt oskyldig- den bara svartnade i eftermiddags (den kanske också kollapsa efter allt skrik?) Min nya fina mobil som jag bara haft en drygt månad. Ytterligare en anledning till att gå och lägga sig och hoppas att morgondagen blir fasiken så mycket bättre!


0 comments so far.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *